Полезно

Полезно 2024-05-22T11:47:48+00:00

Електрическа безвъздушна машина Graco E-King sprayer

 

В дни на настояща Икономическа криза и поскъпването на електроенергията все по-често всяко едно производство се обръща иновации или технически решения водещи до икономията на ресурси и консумативи. Цената на тока всеки ден става все по-скъпа, а за едно производство за да бъде конкурентно трябва да търси възможност за минимум разходи без да редуцира своето качество и скорост на работа.

 

От няколко години на пазара водещия Американски производител на оборудване за трансфер, смесване и нанасяне на течни продукти Graco USA безвъздушните бояджийски машини E-King.

King е добре познато име в сферата на оборудване за безвъздушно боядисване повече от 30 години на пазара. Високо производителни машини устойчиви на всекидневно натоварване и възможност за работа с повечето индустриални покрития за антикорозионна защита както и огнезадържащи бои.

Защо ги споменаваме тях, заради което биха представлявали интерес за всяко съвременно производство работещо с индустриални грундове и бои. При тази серия големите пневматични двигатели са заменени с електрически монофазни двигатели безчеткови (асинхронни).

Ако стандартните машини позволяващи работа с покрития нуждаещи се от голям размер дюза над 0,17-0,23 при работа с дължина на шланговете между 15-30м е необходим захранващ компресор с работно налягане до 6-7 бара и дебит на въздух между 1,2м3 и 1,5м3/час. Консумацията на ток при повечето водещи марки компресори ще варира между 7,5 и 9кв/час. Тук при E-King тази консумация с инверторния двигател варира между 1,5 и 2,5кв/час.

Това, което споменаваме до тук може да не е нищо нови имайки предвид, че бояджийски машини с електрическо монофазно захранване се произвеждат от редица производители в това число „Китайски копия“.

Каква е разликата спрямо другите алтернативи на ток и какви са другите преимущества:

  • Безчетков асинхронен двигател – консумацията на енергия е строго свързана с натоварването на бояджийската машина
  • Atex сертифицирана машина за работа в среди с високи изкисвания за взривозащитеност включително – бояджийски камери , рафинерии, химически производства и т.н
  • Възможност за достигане на работно налягане на флуида над 400 бара – спрямо повечето електрически машини на пазара с максимално налягане 230-250 бара.

Спрямо бояджийски машини ползващи компресиран въздух ето някои преимущества:

  • Без замръзване при ниски работни температури
  • Без употребата на тежки и едрогабаритни шлангове за въздух
  • Консумацията на електроенергия за единица време е повече от 2 пъти по ниска при употреба на електрически двигател вместо електрически компресор за въздух.

В допълнение на изброените вече преимущества на E King можем да добавим и следното:

  • Здрави шасита върху, които се монтиращ бояджийските машини Heavy – Duty cart
  • Здрави и устойчиви на остри предмети и неравности безкамерни гуми- Flat-free tires
  • Бутална част с изработени от абразиво устойчиви сплави за бутало и цилиндър и тефлонови и кожени уплътнения за по-голяма издръжливост и работа с агресивни продукти и разтворители.
  • Възможност за избор между различни модели с изходящо налягане от 45:1, 50:1, 60:1 и 70:1.

 

Ние от „Пейнт сървиз“ – ООД разбираме добре потребностите на индустрията и се стремим да даваме постоянно технически решения в тяхна полза.